Er disse metodene for å vaske flasker virkelig pålitelige?

I analytisk arbeid er vasking av glass ikke bare et nødvendig pre-eksperimentelt forberedelsesarbeid, men også et teknisk arbeid.Rensligheten til laboratorieinstrumentene påvirker de eksperimentelle resultatene direkte, og bestemmer til og med suksessen eller fiaskoen til eksperimentet.

cdcsc

Ulike analytiske arbeid har forskjellige standarder for rengjøring av glassinstrumenter, la oss se på vaskemetoden i generell kvantitativ kjemisk analyse.

Det mest brukte rengjøringsmiddelet

De mest brukte rensemidlene er såpe, flytende såpe (spesialprodukter), vaskepulver og vaskemiddel.Såpe, såpevæske, vaskepulver, vaskemiddelpulver, brukt til direkte børsting med en børste av utstyr, for eksempel begerglass, trekantflasker, reagensflasker, etc.;Men fordi den er rik på en stor mengde overflateaktivt middel, etter vask, er det nødvendig med en stor mengde rent vann for å vaske bort de overflateaktive komponentene festet til den indre og ytre overflaten av flasken, men rengjøringsomfanget er begrenset til skrubb og ikke-hardvise rester, og ved rengjøring av et stort antall flasker, må en stor mengde vannressurser kastes bort.

cdscdsz

Sterk syreoksidant lotion

Den sterkt syreoksiderende lotionen tilberedes med kaliumdikromat (K2Cr2O7) og konsentrert svovelsyre (H2SO4).K2Cr2O7 i sur løsning, har en sterk oksidasjonsevne, og noen få erosjon av glassinstrumenter.Så denne lotionen er mest brukt i laboratoriet.Denne typen lotion bør være oppmerksom på å ikke sprute på kroppen når den brukes, for å forhindre "brenne" ødelagte klær og skade huden.Etter å ha vasket instrumentet med en liten mengde vann for første gang, bør avløpsvannet ikke helles i bassenget og kloakken, noe som vil korrodere bassenget og kloakken i lang tid.Det skal helles i avfallsvæsketanken.

cdscsd

Alkalisk lotion

Alkalisk lotion brukes til å vaske oljeholdig skitt utstyr, bruken av denne lotionen er en lang tid (mer enn 24 timer) nedsenkingsmetode, eller nedsenkingsmetode.Bruk latekshansker når du henter utstyr fra alkaliløsning for å unngå hudforbrenninger.

Over disse generelle vaskemetoden, i møte med masse for oppvask av flaske, vil vise sine mangler, eller ekstrem sløsing med vannressurser, eller når rengjøring sannsynligvis vil skade menneskekroppen, eller trenger å bløtlegges i lang tid. , bortkastet tid, så er det noen måte kan ikke bare beskytte rengjøringspersonell sikkerhet, og kan garantere kvaliteten på rengjøringen forbedre rengjøringseffekten

 

Sammenlignet med rengjøringsmetodene som er delt ovenfor,Laboratorieglassvaskerer bedre enn tradisjonell rengjøring i standarden for rengjøringsmetoder, verifiserbarheten av rengjøringsresultater, sikkerheten ved instrumentoperasjon eller effektiviteten til rengjøring av flasker, hovedsakelig manifestert i følgende aspekter:

Rengjøringsmodusen bruker høytemperatursprayprogrammert modus, sammenlignet med tradisjonell rengjøring, den ødelagte flaskehastigheten er lavere, rengjøringen er mer standard, og personellsikkerheten er høyere.

Inneholder 35 innebygde programmer og 100 tilpassede programmer, ikke bare for å møte rengjøringsbehovene til biologiske, kjemiske, medisinske, kvalitetsinspeksjons-, miljø-, mat-, farmasøytiske, mikrobielle, petroleums-, kjemiske-, kosmetikk- og andre industrier, men også i henhold til spesielle krav til å sette sine egne rengjøringsprogrammer for å møte rengjøringskravene til ulike rester.

Det innebygde visningsvinduet og valgfri ledningsevne og skriverkomponenter kan overvåke rengjøringssituasjonen i sanntid, og realisere verifisering og sporbarhet av dataene.

csdgvdf

cdsvgs

cdscfds

Modul modulær design, enkeltlag kan plasseres to moduler, under forutsetning av å sikre antall rengjøring, for å oppnå en rekke flaskerengjøringskrav.

cdsgvdfg

sammendrag

Ved hjelp avAutomatisk glassvaskeri stedet for tradisjonell rengjøring er gunstig for å forbedre effektiviteten og kvaliteten på flaskerengjøring i laboratoriet.Hjelp laboratorierengjøring til standardisering, automatisering, masse!

csdggdf

 


Innleggstid: Mar-12-2022